SveikatosRumai juodas logotipas
  • Ligos
  • LPL
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Skausmai
  • Sveikata
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
SveikatosRumai juodas logotipas
  • Ligos
  • LPL
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Skausmai
  • Sveikata
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
SveikatosRumai juodas logotipas
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Svorio metimas

Oro gruzdintuvės receptai svorio metimui

Agnė Vaitkutė Paskelbė Agnė Vaitkutė
2025 26 spalio
Kategorija Svorio metimas
0
Oro gruzdintuvės receptai svorio metimui

Oro gruzdintuvės receptai svorio metimui

Share on FacebookShare on Twitter

Ar jau girdėjote apie oro gruzdintuvą? Kuo labiau įsitraukiu į sveiką mitybą, tuo daugiau sužinau apie prietaisus ir virtuvės įtaisus. Didelės ir mažos oro gruzdintuvės tampa vis populiaresniu būdu paruošti traškius maisto produktus be gruzdintuvės aliejaus ir riebalų (ir netvarkos).

Yra daug būdų gaminti maistą ir kai kurie būdai yra sveikesni už kitus; ypač kai kalbama apie oro gruzdintuvą. Tokie prietaisai yra ne tik neįtikėtinai veiksmingi, bet yra daugybė prabangių oro gruzdintuvų svorio metimo receptų, jei jus domina sveikesnis gyvenimo būdas. Pažvelkime atidžiau, kas yra parduotuvėje.

Kaip veikia oro gruzdintuvė

Oro gruzdintuvės maistą gamina konvekcijos principu. Jų viršuje yra grilio elementas, kuris įkaista, ir ventiliatorius, kuris stumia orą žemyn. Oro gruzdintuvės orkaitės kaitinimo elementas cirkuliuoja šiltą orą ir temperatūrą gali siekti tiek pat aukštai kaip 250°C. Dėl šio oro maistas iškepa ir sustingsta.

Šis šilumos iš viršaus, sklindančios į maistą, ir konvekcijos iš apačios derinys atlieka visą darbą. Jis veikia daug greičiau nei įprasta konvekcinė orkaitė, o kadangi karštis sklinda iš viršaus ir apačios, kaitinant nereikia apversti maisto, kaip tai darytumėte įprastoje orkaitėje.

Susiję įrašai

Kaip atsikratyti kavos kvapo iš burnos

Kaip atsikratyti kavos kvapo iš burnos

2025 12 lapkričio
Geriausi maisto produktai, turtingi A–K vitaminais

Geriausi maisto produktai, turtingi A–K vitaminais

2025 12 lapkričio

5 gaivūs desertai be kepimo karštoms vasaros dienoms

2025 12 lapkričio

Ar žvynelinė sunkės, kai senėsiu? Ką svarbu žinoti

2025 12 lapkričio

Tokia orkaitė ne tik greitai iškeps maistą, bet ir dažnai galima reguliuoti įkaitinimo laipsnį, priklausomai nuo ruošiamo maisto tipo.

Jei domitės viso to itin karšto oro, cirkuliuojančio uždaroje erdvėje, saugumu, būkite tikri, kad gruzdintuvėse yra filtruota išmetimo sistema, kuri išleidžia dalį slėgio ir užtikrina, kad prietaisą būtų saugu naudoti. Vienas gamintojas orą vadina „perkaitintu“. Visas prietaisas sukurtas taip, kad labai karštas oras judėtų tam tikra tvarka, todėl maistas greitai paruošiamas.

Žinoma, taip pat galima rinktis iš įvairių komplektacijų. Maža oro gruzdintuvė idealiai tinka asmeniniam naudojimui, o tie, kurie rūpinasi šeimos poreikiais, gali įsigyti didelę oro gruzdintuvą. Oro gruzdintuvės taip pat populiarios dėl naudos sveikatai, todėl pereiname prie kito pagrindinio skyriaus.

Keptuvė be aliejaus

Bene labiausiai žinomas oro gruzdintuvų pranašumas yra tas, kad jose naudojama tik dalis kepimo aliejaus, kurio paprastai reikia tradicinėse orkaitėse. Tyrimai parodė, kad tai gali padėti sumažinti rimtų problemų, tokių kaip širdies liga, aukštas kraujospūdis ir specifinės uždegiminės ligos, riziką.

Kitas dalykas, kurį reikia paminėti, yra tai, kad kepimas su aliejumi gali būti pavojingas. Šis skystis tam tikromis sąlygomis turi tendenciją taškytis ir net užsidegti. Tai gali kelti labai tikrą pavojų virtuvėje. Geros naujienos yra tai, kad oro gruzdintuvės yra daug saugesnės; ypač jei gyvenate namuose su mažais vaikais.

Įžymus britų šefas Gordonas Ramsay sako, kad „oras yra naujas aliejus“. Nors perspėjame, kad gruzdintuvėje keptos gruzdintuvės skonis nėra lygiai toks pat kaip gruzdintuvėje, jos gaminamos naudojant nedidelę dalį aliejaus, kurį sunaudoja gruzdintuvė, „o traškučiai iš išorės būna traškūs, o ant jų – minkšti. viduje – jie sveikesni variantai ir jų skonis puikus“.

Ką galima virti orinėje gruzdintuvėje

Taigi, kokius maisto produktus galima virti šiose gruzdintuvėse? Oro gruzdintuvės populiariausios gaminant traškias bulvytes (traškučius) su minimaliu aliejaus kiekiu arba visai be aliejaus. Tačiau žmonės juos naudoja įvairiems maisto produktams, pavyzdžiui, svogūnų žiedams, skrudintoms daržovėms ir net ore keptai vištienai. Kopūstų traškučius galite pagaminti per 10 minučių naudodami oro keptuvę. Iš tikrųjų reikia apsvarstyti daugybę unikalių variantų. Įprasti patiekalai yra tokia mėsa kaip vištiena, kalakutiena ir žuvis. Tačiau dauguma vartotojų mano, kad oro gruzdintuvės puikiai tinka kaitinant šaldytus maisto produktus dėl tolygesnio temperatūros pasiskirstymo. Štai keletas kitų pasirinkimų, kuriuos reikia atminti:

  • Šparaginės arba šparaginės pupelės
  • Skrudintos moliūgų sėklos
  • Tofu
  • Keptos bulvės
  • Skanūs džiovinti vaisiai, pavyzdžiui, obuolių traškučiai

Kadangi kepimas ore išsausins ​​daugelį medžiagų, šios gruzdintuvės taip pat yra puikus pasirinkimas, jei prieš kitą išvyką lauke norite pasigaminti naminį tako mišinį.

Geriausios oro gruzdintuvių maisto idėjos

Jau matome, kad maistą galite gaminti naudodami konvekciją. Štai kodėl yra daugybė receptų. Oro gruzdintuvės kulinarijos knygoje galite rasti daug, bet panagrinėkime tris sveikus pasiūlymus.

Ore kepti šparagai

Susmulkinkite dvi česnako skilteles per dvi uncijas sveikų šparagų. Pridėkite prieskonių pagal savo skonį ir kepkite maždaug 20 minučių, kad galėtumėte mėgautis skaniu vidurdienio užkandžiu.

Saldžiųjų bulvių traškučiai

Dvi vidutinio dydžio saldžiąsias bulves supjaustykite maždaug keturių milimetrų storio griežinėliais. Tiesiog padėkite juos ant padėklo ir leiskite keptuvei padaryti visa kita. Įpilkite jūros druskos, kad gautumėte papildomo skonio.

Pomidorai ir Buffalo Mozzarella

Sumaišykite pomidorų ir buivolo mocarelos griežinėlius su kalendra. Kepkite, kol mocarelos viršus bus šiek tiek traškus ir auksinės rudos spalvos.

Agnė Vaitkutė

Agnė Vaitkutė

Sveikos mitybos ekspertė ir sertifikuota mitybos specialistė, besispecializuojanti subalansuotos mitybos sprendimuose siekiant sveikatos tikslų, tokių kaip svorio metimas, energijos atstatymas ar geresnė bendra savijauta. Šiuo metu Agnė yra pagrindinė mitybos skilties autorė sveikatingumo platformoje „Sveikatos Rūmai“. Agnė baigė maisto mokslų ir mitybos bakalauro studijas Vilniaus universitete, o vėliau įgijo magistro laipsnį Londono Karalienės Marijos universitete, kur gilinosi į mitybos planavimą ir metabolizmo valdymą. Studijų metu ji dalyvavo moksliniuose tyrimuose, kurie analizavo, kaip mitybos pokyčiai gali paveikti ilgalaikę sveikatą. Jos straipsniuose ir rekomendacijose akcentuojamas praktinis ir į žmogų orientuotas požiūris į sveiką mitybą. Agnė tiki, kad sveikas maistas neturi būti sudėtingas ar brangus, todėl ji specializuojasi paprastų, lengvai pritaikomų patarimų dalijimu, kurie padeda siekti ilgalaikių rezultatų. Agnė yra sukaupusi didelę patirtį dirbdama su žmonėmis, norinčiais koreguoti savo mitybą metant svorį, valant organizmą ar paprasčiausiai stiprinant imunitetą. Jos tikslas – padėti žmonėms atsisakyti kraštutinių dietų ir atrasti tvarų bei malonų mitybos būdą. Kai ji nerašo straipsnių ar nesupažindina skaitytojų su naujausiais mitybos tyrimais, Agnė mėgsta gilintis į sveikatos ir maisto ryšį, tyrinėti mitybos mitus ir mokytis naujų būdų, kaip maistas gali padėti jaustis geriau kasdien.

Susiję Pranešimai

Kaip atsikratyti kavos kvapo iš burnos
Odontologija

Kaip atsikratyti kavos kvapo iš burnos

Paskelbė Simona Petrauskienė
2025 12 lapkričio
Geriausi maisto produktai, turtingi A–K vitaminais
Vitaminai ir papildai

Geriausi maisto produktai, turtingi A–K vitaminais

Paskelbė Agnė Vaitkutė
2025 12 lapkričio
5 gaivūs desertai be kepimo karštoms vasaros dienoms
Maistas

5 gaivūs desertai be kepimo karštoms vasaros dienoms

Paskelbė Sveikatingumas
2025 12 lapkričio
Kitas įrašas
kodėl vis dar atsiranda ėduonies

Valausi dantis du kartus per dieną, tad kodėl vis dar atsiranda ėduonies?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojame

Pažastų skausmas

Pažastų skausmas: 9 dažnos priežastys (ir ką daryti)

2025 26 spalio
Gumbas už ausies

6 gumbų atsiradimo už ausies priežastys

2025 26 spalio
Raudonos dėmės ant odos

Raudonos dėmės ant odos: 14 priežasčių

2025 26 spalio
Cholesterolio norma pagal amžių

Cholesterolio norma pagal amžių

2025 26 spalio
Kaip atsikratyti kavos kvapo iš burnos

Kaip atsikratyti kavos kvapo iš burnos

2025 12 lapkričio
Geriausi maisto produktai, turtingi A–K vitaminais

Geriausi maisto produktai, turtingi A–K vitaminais

2025 12 lapkričio
5 gaivūs desertai be kepimo karštoms vasaros dienoms

5 gaivūs desertai be kepimo karštoms vasaros dienoms

2025 12 lapkričio
Ar žvynelinė sunkės, kai senėsiu? Ką svarbu žinoti

Ar žvynelinė sunkės, kai senėsiu? Ką svarbu žinoti

2025 12 lapkričio
SveikatosRumai.lt

Internetinis projektas, skirtas populiarinti sveiką gyvenseną: informacija, praktiniai patarimai ir specialistų įžvalgos vardan jūsų gerovės.

Naujausi įrašai

  • Kaip atsikratyti kavos kvapo iš burnos
  • Geriausi maisto produktai, turtingi A–K vitaminais
  • 5 gaivūs desertai be kepimo karštoms vasaros dienoms

Skaičiuoklės

  • KMI skaičiuoklė pagal metus
  • Vaisingų dienų skaičiuoklė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • KMI skaičiuoklė
  • Reklama

Kita

  • Reklama

2021 - 2025 © Copyright SveikatosRumai.lt. All Rights Reserved.

Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Gydytojų sritys
  • Ligos
  • Lytiškai plintančios ligos
  • Nėštumas
  • Odontologija
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Seksualinė sveikata
  • Skausmai
  • Sveikata
  • Tyrimai
  • Vaistai

2021 - 2025 © Copyright SveikatosRumai.lt. All Rights Reserved.