Lytinių organų pūslelinės

Lytinių organų pūslelinės

Gana dažnai „lyties organų” pūslelinė pasireiškia lengva forma ir žmogus net nesuvokia, kad serga. Tačiau kai kuriais atvejais infekcija gali sukelti didelį diskomfortą ir išprovokuoti pavojingų komplikacijų vystymąsi.

Genitalijų pūslelinės apibrėžimas

Genitalijų (genitalijų) pūslelinė yra lytiniu keliu plintanti liga. Tai pasireiškia pūsliniais bėrimais lytinių organų srityje, retais atvejais kartu su karščiavimu, galvos skausmu ir bendru negalavimu. Paprastai genitalijų pūslelinę sukelia 2 tipo herpes simplex virusas (HSV-2), o rečiau – 1 tipo herpes simplex virusas (HSV-1). Nors 1 tipo herpes simplex virusas vadinamas oraliniu (paprastai jis sukelia bėrimus aplink burną, nosį ir, rečiau, akis), jis taip pat gali sukelti bėrimus ant lytinių organų. Ši ligos forma galima užsikrėtus oralinio sekso metu. Patekęs į organizmą virusas sukelia uždegimą, po to pereina į ramybės fazę ir lieka su žmogumi amžinai.

Žmogus gali būti užkrečiamas, net jei virusas yra ramybės būsenoje ir nėra jokių infekcijos simptomų.

Kartkartėmis virusas vėl suaktyvėja ir vėl sukelia būdingą uždegimą. Paprastai tai atsitinka sumažėjusio imuniteto, streso ar pervargimo fone. Visiškai išgydyti herpesą neįmanoma. Tarptautinėje ligų klasifikacijoje (TLK-10) genitalijų pūslelinei priskiriamas kodas A60.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI