SveikatosRumai juodas logotipas
  • Ligos
  • LPL
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Skausmai
  • Sveikata
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
SveikatosRumai juodas logotipas
  • Ligos
  • LPL
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Skausmai
  • Sveikata
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
SveikatosRumai juodas logotipas
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Svorio metimas

3 paprasti būdai, kaip greitai prarasti alaus pilvą, pagrįsti mokslu

Agnė Vaitkutė Paskelbė Agnė Vaitkutė
2025 26 spalio
Kategorija Svorio metimas
0
3 paprasti būdai, kaip greitai prarasti alaus pilvą, pagrįsti mokslu
Share on FacebookShare on Twitter

Senėjimas sukelia daug pokyčių jūsų kūne ir, deja, vienas, kuris šliaužia, ypač vidutinio amžiaus, yra alaus žarnynas. Tai prasideda subtiliais ženklais, pavyzdžiui, siauresniais džinsais, ir, kol net nepastebi, nėra slėpimo, kad turite alaus pilvą. Nesvarbu, ar jus motyvuoja drabužiai, prie kurių norite tilpti, ar rūpinimasis savo sveikata, guodžia žinojimas, kad galite atsikratyti alaus žarnų. Atsižvelgiant į tai, pilvo riebalai yra riebalai, kuriuos lengva kaupti, bet sunkiau prarasti. Norint laikytis naujos rutinos, reikia šiek tiek pakeisti jūsų gyvenimo būdą ir pasiryžti. (simonsezit.com) Tačiau jo praradimas gali būti labai svarbus ir netgi pakeisti gyvenimą. Pilvo riebalų perteklius arba alaus žarnos yra viena kenksmingų riebalų rūšių, išskiriančių toksiškas medžiagas į vartų veną. Šios medžiagos sukelia uždegimą, per veną patekusios į kepenis gali sukelti atsparumą insulinui. Tai viena iš priežasčių, kodėl pilvo riebalų, ypač visceralinių riebalų, kaupimasis yra žalingas. Pasak Harvardo sveikatos, visceraliniai riebalai yra susiję su didesne širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Tai taip pat signalizuoja apie jautrumą kraujo krešėjimui, kraujospūdžiui ir insulinui. Gerai, kad galite daug nuveikti, kad prarastumėte alaus žarnyną ir sumažintumėte pavojų sveikatai. Štai 3 moksliškai pagrįsti patarimai, kaip prarasti alaus pilvą.

1. Ribokite perdirbtus maisto produktus

Gera pradžia norint suvaldyti svorį ir numesti alaus žarnyną yra apriboti perdirbtų maisto produktų vartojimą. Nors daugelyje dietų pagrindinis dėmesys skiriamas kalorijų mažinimui, daugeliui žmonių praktinis būdas tai pasiekti yra sumažinti perdirbtą maistą. Perdirbti maisto produktai, tokie kaip pusryčių dribsniai, pyragaičiai ir mėsos produktai, tokie kaip saliamis ir šoninė, atrodo nekenksmingi. Tačiau iš tikrųjų jie yra daug kalorijų šaltiniai, tačiau juose trūksta maistinių medžiagų. Juose taip pat yra daug cukraus, nesveikų riebalų ir natrio. Nė vienas iš jų, vartojamas per daug, nėra naudingas jūsų pilvui. Reguliariai valgyto perdirbto maisto pašalinimas arba ribojimas padeda sumažinti tų ingredientų perteklių. Tai taip pat neišvengiamai sumažina kasdienį suvartojamų kalorijų kiekį, o tai padeda numesti svorio. Be to, jei pakeisite perdirbtą maistą šviežiais produktais ir liesais baltymais, padidinsite savo maistinių medžiagų kiekį. Taip pat galite sumažinti riziką sveikatai, susijusią su hipertenzija, diabetu ir kt.

2. Valgykite daugiau tirpių skaidulų

Tirpios skaidulos yra skaidulų rūšis, kuri skatina jūsų žarnyno bakterijų sveikatą. Tai taip pat gali padėti padidinti bendrą riebalų praradimą sumažinant apetitą. Tirpus pluoštas, priešingai nei netirpus, tirpsta vandenyje. Sumaišius su vandeniu, tirpus pluoštas tampa gelio pavidalo medžiaga, kuri padeda sulėtinti virškinimą. Vienas tyrimas, atliktas Wake Forest Baptist medicinos centre, kas 10 gramų tirpių skaidulų, suvalgytų per dieną, susiejo su 3,7% visceralinių riebalų sumažėjimu. Tai daugiau nei 5 metai. Jų rekomendacija yra paprasta. Vartokite daugiau tirpių skaidulų iš šviežių produktų, tokių kaip daržovės, vaisiai ir pupelės. Maisto produktai, kuriuose yra ypač daug tirpių skaidulų, yra lima pupelės, juodosios pupelės, avokadai, brokoliai ir kriaušės. Kituose maisto produktuose, tokiuose kaip saldžiosios bulvės ir kryžmažiedžiai daržovės, pavyzdžiui, brokoliai, taip pat yra daug tirpių skaidulų.

3. Būkite aktyvūs ir pridėkite treniruočių

„Wake Forest Baptist“ medicinos centro tyrimas apie visceralinius riebalus ir jų mažinimo būdus padarė kitą išvadą. Jie nustatė, kad ne tik padidina tirpių skaidulų suvartojimą, bet ir saikingas pratimas gali padėti sumažinti visceralinius riebalus. Per tą patį 5 metų laikotarpį jų tyrimas parodė, kad visceralinių riebalų kaupimasis sumažėjo 7,4%, kai dalyviai pridėjo saikingą mankštą. Taigi, kas laikoma saikinga veikla? Tai 2–4 kartus per savaitę po 30 minučių intensyvios veiklos. Viskas, pradedant plaukimu ir pasipriešinimo treniruotėmis, baigiant važiavimu dviračiu, gali būti puikus būdas užsiimti aktyvia veikla ir pridėti saikingą mankštą. Bet jei norite dar labiau sumažinti riebalų kiekį, galite atlikti HIIT treniruotes, kuriose derinate anaerobinę ir pasipriešinimo treniruotę. Tai puikus būdas pagreitinti medžiagų apykaitą, išnaudoti po deginimo efektą ir pagreitinti riebalų deginimą. Įspėkite, kad HIIT gali būti stipri treniruotė, atsižvelgiant į tai, kas įtraukta į jūsų kasdienybę. Kiekvieną kartą, kai pradedate naują mankštos režimą, būtinai pasitarkite su savo gydytoju, kad įsitikintumėte, jog jis atitinka jūsų poreikius. Atlikę šiuos kelis paprastus pokyčius savo gyvenime, galite pradėti matyti visceralinių riebalų ir alaus pilvo sumažėjimą.

Susiję įrašai

Diabetas ir kukurūzų vartojimas: ar galima valgyti?

Diabetas ir kukurūzų vartojimas: ar galima valgyti?

2025 6 lapkričio
CMV serologinis tyrimas

CMV serologinis tyrimas

2025 6 lapkričio

Kepenų kvapas

2025 6 lapkričio

Trąšų ir augalų tręšimo priemonių apsinuodijimas

2025 6 lapkričio
Agnė Vaitkutė

Agnė Vaitkutė

Sveikos mitybos ekspertė ir sertifikuota mitybos specialistė, besispecializuojanti subalansuotos mitybos sprendimuose siekiant sveikatos tikslų, tokių kaip svorio metimas, energijos atstatymas ar geresnė bendra savijauta. Šiuo metu Agnė yra pagrindinė mitybos skilties autorė sveikatingumo platformoje „Sveikatos Rūmai“. Agnė baigė maisto mokslų ir mitybos bakalauro studijas Vilniaus universitete, o vėliau įgijo magistro laipsnį Londono Karalienės Marijos universitete, kur gilinosi į mitybos planavimą ir metabolizmo valdymą. Studijų metu ji dalyvavo moksliniuose tyrimuose, kurie analizavo, kaip mitybos pokyčiai gali paveikti ilgalaikę sveikatą. Jos straipsniuose ir rekomendacijose akcentuojamas praktinis ir į žmogų orientuotas požiūris į sveiką mitybą. Agnė tiki, kad sveikas maistas neturi būti sudėtingas ar brangus, todėl ji specializuojasi paprastų, lengvai pritaikomų patarimų dalijimu, kurie padeda siekti ilgalaikių rezultatų. Agnė yra sukaupusi didelę patirtį dirbdama su žmonėmis, norinčiais koreguoti savo mitybą metant svorį, valant organizmą ar paprasčiausiai stiprinant imunitetą. Jos tikslas – padėti žmonėms atsisakyti kraštutinių dietų ir atrasti tvarų bei malonų mitybos būdą. Kai ji nerašo straipsnių ar nesupažindina skaitytojų su naujausiais mitybos tyrimais, Agnė mėgsta gilintis į sveikatos ir maisto ryšį, tyrinėti mitybos mitus ir mokytis naujų būdų, kaip maistas gali padėti jaustis geriau kasdien.

Susiję Pranešimai

Diabetas ir kukurūzų vartojimas: ar galima valgyti?
Maistas

Diabetas ir kukurūzų vartojimas: ar galima valgyti?

Paskelbė Agnė Vaitkutė
2025 6 lapkričio
CMV serologinis tyrimas
Tyrimai

CMV serologinis tyrimas

Paskelbė Lukas Grinčius
2025 6 lapkričio
Kepenų kvapas
Ligų simptomai

Kepenų kvapas

Paskelbė Lukas Grinčius
2025 6 lapkričio
Kitas įrašas
Pasak ekspertų, kaip greitai per savaitę atsikratyti visceralinių riebalų

Pasak ekspertų, kaip greitai per savaitę atsikratyti visceralinių riebalų

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojame

Pažastų skausmas

Pažastų skausmas: 9 dažnos priežastys (ir ką daryti)

2025 26 spalio
Gumbas už ausies

6 gumbų atsiradimo už ausies priežastys

2025 26 spalio
Cholesterolio norma pagal amžių

Cholesterolio norma pagal amžių

2025 26 spalio
Oxandrolone

Anavaras [Oxandrolone]: Privalumai, naudojimas, šalutinis poveikis

2025 26 spalio
Diabetas ir kukurūzų vartojimas: ar galima valgyti?

Diabetas ir kukurūzų vartojimas: ar galima valgyti?

2025 6 lapkričio
CMV serologinis tyrimas

CMV serologinis tyrimas

2025 6 lapkričio
Kepenų kvapas

Kepenų kvapas

2025 6 lapkričio
Trąšų ir augalų tręšimo priemonių apsinuodijimas

Trąšų ir augalų tręšimo priemonių apsinuodijimas

2025 6 lapkričio
SveikatosRumai.lt

Internetinis projektas, skirtas populiarinti sveiką gyvenseną: informacija, praktiniai patarimai ir specialistų įžvalgos vardan jūsų gerovės.

Naujausi įrašai

  • Diabetas ir kukurūzų vartojimas: ar galima valgyti?
  • CMV serologinis tyrimas
  • Kepenų kvapas

Skaičiuoklės

  • KMI skaičiuoklė pagal metus
  • Vaisingų dienų skaičiuoklė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • KMI skaičiuoklė
  • Reklama

Kita

  • Reklama

2021 - 2025 © Copyright SveikatosRumai.lt. All Rights Reserved.

Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Gydytojų sritys
  • Ligos
  • Lytiškai plintančios ligos
  • Nėštumas
  • Odontologija
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Seksualinė sveikata
  • Skausmai
  • Sveikata
  • Tyrimai
  • Vaistai

2021 - 2025 © Copyright SveikatosRumai.lt. All Rights Reserved.