SveikatosRumai juodas logotipas
  • Ligos
  • LPL
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Skausmai
  • Sveikata
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
SveikatosRumai juodas logotipas
  • Ligos
  • LPL
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Skausmai
  • Sveikata
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
SveikatosRumai juodas logotipas
Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
Pagrindinis Maistas

Kalakutienos ir moliūgų troškinys su čili

Agnė Vaitkutė Paskelbė Agnė Vaitkutė
2025 26 spalio
Kategorija Maistas
0
Kalakutienos ir moliūgų troškinys su čili
Share on FacebookShare on Twitter

Ieškote naujo būdo, kaip atgaivinti vakarienės meniu ar netikėtai pakeisti tradicinį takų vakarą? Turkijos ir moliūgų troškinys – spalvingas, aromatingas ir sotus pasirinkimas, kuris maloniai nustebins šeimą bet kurią savaitės dieną. Šis patiekalas ne tik džiugina skoniu, bet ir praturtintas skaidulomis, tad puikiai tiks ieškantiems sveikesnių sprendimų visus metus.

Ingredientai ir skonių deriniai

  • 2 šaukštai (30 ml) augalinio aliejaus (padalyta)
  • 1 puodelis (160 g) smulkintų svogūnų
  • 1 puodelis (149 g) pjaustytų paprikų (tinka bet kuri spalva)
  • 1 smulkintas jalapeno pipiras (nebūtina)
  • 3 skiltelės susmulkinto česnako
  • 450 g maltos kalakutienos
  • 429 ml (14,5 oz.) konservuotų pjaustytų pomidorų
  • 429 ml (14,5 oz.) moliūgų tyrės
  • 429 ml (14,5 oz.) baltųjų cannellini pupelių (nupilti ir nuplauti)
  • 1,5 šaukšto (12 g) aitriosios paprikos miltelių (gali būti įvairių rūšių, pvz. meksikietiški ar chipotle)
  • 1 arbatinis šaukštelis (2,1 g) kmynų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio (1,2 g) maltų juodųjų pipirų
  • Druska pagal skonį
  • 1/4–1/2 arbatinio šaukštelio (0,45–0,9 g) kajeno pipirų (nebūtina)
  • 1/2 puodelio (40 g) tarkuoto sūrio (pvz., čederio ar Colby) – patiekiant
  • 1/2 puodelio (119 ml) grietinės arba graikiško jogurto – patiekiant
  • Paruoštos petražolės arba kalendros – patiekiant
  • Traškintų tortilijų traškučių – patiekiant

Gaminimo eiga žingsnis po žingsnio

Vidutinio dydžio puode įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus ant vidutinės kaitros. Į puodą sudėkite svogūnus, paprikas ir (jei norite šiek tiek aštrumo) jalapeno. Kepkite, kol daržovės suminkštės, vis pamaišydami. Tuomet sudėkite smulkintą česnaką ir dar trumpai pakepinkite – užteks vienos minutės. Perkelkite šių daržovių mišinį į dubenį ir tuščią puodą palikite ant viryklės.

Supilkite likusį aliejaus kiekį. Sudėkite maltą kalakutieną ir kepkite maždaug 10 minučių arba kol mėsa taps tolygiai apskrudusi. Jei reikia, nupilkite riebalų perteklių.

Į puodą grąžinkite anksčiau keptas daržoves ir kalakutieną. Sudėkite pjaustytus pomidorus, moliūgų tyrę ir nuplautas pupeles. Pagardinkite aitriosios paprikos milteliais, kmynais, juodaisiais pipirais, druska ir, jei norite, truputėliu kajeno pipiro aštrumo. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir palikite troškintis apie 30 minučių.

Susiję įrašai

Patarimai, kaip išsirinkti tinkamą ankilozinio spondilito specialistą

Patarimai, kaip išsirinkti tinkamą ankilozinio spondilito specialistą

2025 18 lapkričio
Buspar ir alkoholis: ar saugu vartoti kartu?

Buspar ir alkoholis: ar saugu vartoti kartu?

2025 18 lapkričio

Hipotireozės poveikis organizmui

2025 18 lapkričio

Antibiotikai nuo voties: receptiniai ir nereceptiniai preparatai

2025 18 lapkričio

Kaip patiekti

Supilstykite troškinį į dubenėlius. Apibarstykite tarkuotu sūriu, uždėkite šaukštą grietinės arba graikiško jogurto, paskaninkite šviežiomis žolelėmis ir pabarstykite traškiomis tortilijų trupinėlėmis. Skanaus!

Agnė Vaitkutė

Agnė Vaitkutė

Sveikos mitybos ekspertė ir sertifikuota mitybos specialistė, besispecializuojanti subalansuotos mitybos sprendimuose siekiant sveikatos tikslų, tokių kaip svorio metimas, energijos atstatymas ar geresnė bendra savijauta. Šiuo metu Agnė yra pagrindinė mitybos skilties autorė sveikatingumo platformoje „Sveikatos Rūmai“. Agnė baigė maisto mokslų ir mitybos bakalauro studijas Vilniaus universitete, o vėliau įgijo magistro laipsnį Londono Karalienės Marijos universitete, kur gilinosi į mitybos planavimą ir metabolizmo valdymą. Studijų metu ji dalyvavo moksliniuose tyrimuose, kurie analizavo, kaip mitybos pokyčiai gali paveikti ilgalaikę sveikatą. Jos straipsniuose ir rekomendacijose akcentuojamas praktinis ir į žmogų orientuotas požiūris į sveiką mitybą. Agnė tiki, kad sveikas maistas neturi būti sudėtingas ar brangus, todėl ji specializuojasi paprastų, lengvai pritaikomų patarimų dalijimu, kurie padeda siekti ilgalaikių rezultatų. Agnė yra sukaupusi didelę patirtį dirbdama su žmonėmis, norinčiais koreguoti savo mitybą metant svorį, valant organizmą ar paprasčiausiai stiprinant imunitetą. Jos tikslas – padėti žmonėms atsisakyti kraštutinių dietų ir atrasti tvarų bei malonų mitybos būdą. Kai ji nerašo straipsnių ar nesupažindina skaitytojų su naujausiais mitybos tyrimais, Agnė mėgsta gilintis į sveikatos ir maisto ryšį, tyrinėti mitybos mitus ir mokytis naujų būdų, kaip maistas gali padėti jaustis geriau kasdien.

Susiję Pranešimai

Patarimai, kaip išsirinkti tinkamą ankilozinio spondilito specialistą
Gydytojų sritys

Patarimai, kaip išsirinkti tinkamą ankilozinio spondilito specialistą

Paskelbė Karolina Rimkutė
2025 18 lapkričio
Buspar ir alkoholis: ar saugu vartoti kartu?
Vaistai

Buspar ir alkoholis: ar saugu vartoti kartu?

Paskelbė Aistė Žemaitienė
2025 18 lapkričio
Hipotireozės poveikis organizmui
Ligos

Hipotireozės poveikis organizmui

Paskelbė Lukas Grinčius
2025 18 lapkričio
Kitas įrašas
Ar demencija – psichikos sveikatos sutrikimas?

Ar demencija – psichikos sveikatos sutrikimas?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojame

Pažastų skausmas

Pažastų skausmas: 9 dažnos priežastys (ir ką daryti)

2025 26 spalio
Gumbas už ausies

6 gumbų atsiradimo už ausies priežastys

2025 26 spalio
Raudonos dėmės ant odos

Raudonos dėmės ant odos: 14 priežasčių

2025 26 spalio
Cholesterolio norma pagal amžių

Cholesterolio norma pagal amžių

2025 26 spalio
Patarimai, kaip išsirinkti tinkamą ankilozinio spondilito specialistą

Patarimai, kaip išsirinkti tinkamą ankilozinio spondilito specialistą

2025 18 lapkričio
Buspar ir alkoholis: ar saugu vartoti kartu?

Buspar ir alkoholis: ar saugu vartoti kartu?

2025 18 lapkričio
Hipotireozės poveikis organizmui

Hipotireozės poveikis organizmui

2025 18 lapkričio
Antibiotikai nuo voties: receptiniai ir nereceptiniai preparatai

Antibiotikai nuo voties: receptiniai ir nereceptiniai preparatai

2025 18 lapkričio
SveikatosRumai.lt

Internetinis projektas, skirtas populiarinti sveiką gyvenseną: informacija, praktiniai patarimai ir specialistų įžvalgos vardan jūsų gerovės.

Naujausi įrašai

  • Patarimai, kaip išsirinkti tinkamą ankilozinio spondilito specialistą
  • Buspar ir alkoholis: ar saugu vartoti kartu?
  • Hipotireozės poveikis organizmui

Skaičiuoklės

  • KMI skaičiuoklė pagal metus
  • Vaisingų dienų skaičiuoklė
  • Nėštumo skaičiuoklė
  • KMI skaičiuoklė
  • Reklama

Kita

  • Reklama

2021 - 2025 © Copyright SveikatosRumai.lt. All Rights Reserved.

Nėra rezultato
Peržiūrėti visus rezultatus
  • Gydytojų sritys
  • Ligos
  • Lytiškai plintančios ligos
  • Nėštumas
  • Odontologija
  • Operacijos
  • Psichologija
  • Seksualinė sveikata
  • Skausmai
  • Sveikata
  • Tyrimai
  • Vaistai

2021 - 2025 © Copyright SveikatosRumai.lt. All Rights Reserved.