Galvojate, kad jau esate išbandę visus įmanomus būdus, kaip gardinti kopūstą lapinį – buvote ragavę ir traškučių, ir salotų, netgi ledų? Tikriausiai žinote, kad šis žalumynas vadinamas supermaistu dėl gausybės naudingų medžiagų: antioksidantų, kalio, alfa-linoleno rūgšties, vitamino K, kalcio bei folio rūgšties. Visgi lapinio kopūsto universalumas dar tik laukia jūsų atradimų – siūlome išbandyti keletą netradicinių, bet nesudėtingų idėjų ir pamatyti kopūstą visiškai naujoje šviesoje.
Įdomūs pagrindai iš lapinio kopūsto
Pusryčiai su kopūstu: kiaušiniai Florencijos stiliumi
Atraskite naują bruncho klasiką! Apkepintą kopūstą sudėkite ant paskrudintos duonos riekės, viršuje uždėkite kiaušinį ir viską užpilkite šilkiniu olandišku padažu. Paprasta, tačiau skonių derinys išties nustebins.
Paprasta kopūstų ir bulvių sriuba
Kai norisi šilto ir sotaus patiekalo vakarienių stalui, verta išmėginti kopūstų ir bulvių sriubą. Į karštą dubenį dėkite keptą česnaką, pabarstykite parmezanu ir patiekite su riekute juodos ar pilno grūdo duonos.
Vegetariški burritai su kopūstu ir pupelėmis
Ar kada nors įvyniojote sočius žalumynus į tortiliją? Puiki proga pabandyti! Į burritus įdėkite lapinio kopūsto, juodųjų pupelių, šviežio avokado, aitriojo pipiro ir mėgstamų prieskonių. Patogu ruošti tiek šiltus, tiek šaltus.
Kūrybiška vakarienė – įvairios naujovės
Spaudiminėje puode troškinti kopūstai su morkomis
Neturėdami daug laiko, kopūstus ištrinkite kartu su morkomis slėginiame puode. Taip žalumynai tampa ypatingai švelnūs ir gardūs vos per kelias minutes.
Kopūstų troškinys su saldžiąja bulve ir kario prieskoniais
Rudeniškam vakarui puikiai tiks sotus troškinys: kopūstas, saldžioji bulvė ir kvapnios karį primenančios žolelės susilieja į harmoningą skonį.
Kepti kopūstai su česnaku
Kartais, kai norisi paprastumo, tereikia apkepinti kopūstų lapus karštame aliejuje su smulkintu česnaku. Tai greitas garnyras, kurį galima patiekti šalia pagrindinių patiekalų.
Toskaniškos pupelės su kopūstu
Vos keli produktai – cannelloni pupelės, lapinis kopūstas ir traški duona gali paversti vakarienę į itališką vakarėlį. Patiekite su stikline raudono vyno ir mėgaukitės!
Lapinio kopūsto idėjos neįprastiems valgymams
Pavasariniai suktinukai su keptu ridiku ir kopūstu
Ruoškite lengvus suktinukus iš traškių ryžių lakštų, įdarytų kepintu daikono ridiku bei kopūstu. Jie puikiai tiks kaip užkandis arba garnyras – prireikus galite greitai pagaminti papildomą porciją.
Ryžių dubenėlis su tahini ir imbieriniu kopūstu
Šio patiekalo privalumas – viską galite pasiruošti iš anksto. Ant ryžių dėkite švelniai marinuotą daikono ridiką, keptą kiaušinį, avokadą, kopūstą, sumaišytą su sezamų padažu ir imbieru. Prieš vakarienę tereikės tik sudėti visus ingredientus į dubenį.
Kopūstų ir juodųjų avižų košė „žaliasis monstras“
Kopūstas tinka ne tik salotoms ar troškiniams – jį pravartu dėti ir į pusryčių košes! Sudėkite jį į avižinę košę kartu su bananu ir mėgstamais vaisiais – tokia „žalioji“ košė ne tik stebins spalva, bet ir energija visai dienai.
Kopūstų pesto
Žolelių padažas pesto įprastai ruošiamas iš baziliko, tačiau lapinį kopūstą verta panaudoti kaip tvarią ir skanią alternatyvą. Kopūstų pesto gardinsite tiek makaronus, tiek skrebučius ar keptą mėsą.













