Pavasaris – puikus metas išbandyti gaivų, lengvai rūgštelintį bealkoholinį kokteilį su vaisiais ir žolelėmis. Šis ryškus gėrimas derina obuolių actą, grynas vaisių sultis ir šviežias žoleles, suteikdamas pikantišką, neįprastą skonį. Gatavas per kelias minutes – tiesiog pasirinkite mėgstamą toniką, citrusinių sultis iš parduotuvės ir svarbiausią ingredientą – natūralų obuolių actą.
Gaivus pavasario kokteilis be citrusinių vaisių
Jei norisi gaivumo, tačiau šaldytuve nėra citrinų – nieko tokio. Vietoj citrusų puikiai tinka obuolių actas, kuris gėrimui suteikia žaismingos rūgštelės ir malonaus intensyvumo. Obuolių actą patogu naudoti, nes jis yra dažnas virtuvės lentynoje turimas produktas.
Kombinuojant šviežius žalumynus, rūgštų sultingą greipfrutą ir švelniąsias mėtų natas, galima susikurti įdomų, nealkoholinį gėrimą, kuris ne tik malonina gomurį, bet ir atspindi pavasario šviežumą. Jeigu nemėgstate kalendros – ją galima drąsiai keisti baziliku arba visai praleisti.
Ingredientai ir įrankiai
- 120 ml natūralių raudonųjų greipfrutų sulčių
- 150 ml mėgstamo toniko
- 1 šaukštas obuolių acto
- nedidelė sauja kalendros lapų
- nedidelė sauja mėtų lapelių (dalis skirta papuošimui)
- 30 ml nealkoholinio džino (nebūtina)
- Ledo kubeliai
Ruošiant kokteilį pravers purtyklė, trintuvė žolelėms ar paprastas medinis šaukštas, žema stiklinė ledukams ir serviravimui.
Kaip pagaminti žolelių ir greipfrutų kokteilį
- Stiklinę pripildykite ledo – tinka žema, plati stiklinė.
- Nulupkite mėtas ir kalendros lapelius nuo kotelių, palikite šakelę mėtų papuošimui.
- Sudėkite žoleles ir obuolių actą į purtyklę. Švelniai sutrinkite, kad išsiskirtų kvapai, bet žolelių nesusmulkinkite.
- Įpilkite ledo ir greipfrutų sulčių į tą pačią purtyklę.
- Uždarykite dangtį ir stipriai suplakite – ingredientai turi susilieti tarpusavyje.
- Per sietelį supilkite gėrimą į stiklinę, pripildydami ją maždaug iki pusės.
- Užpilkite likusia dalimi toniko ir papuoškite mėtomis.
Kodėl verta rinktis nealkoholinį kokteilį su obuolių actu?
Ne tik citrusai gali suteikti gėrimo pagrindinę rūgštelę. Obuolių acto skonio gylis – maloniai rūgštus, kiek vaisiškas – dera su įvairiais nealkoholiniais ingredientais ir leidžia naudoti mažiau papildomų saldiklių.
Be to, obuolių actas gali turėti teigiamą poveikį sveikatai. Tyrimais nustatyta, kad jis gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir daryti įtaką cholesterolio lygiui. Šie aspektai tik sustiprina jo, kaip alternatyvos citrinoms, patrauklumą gaminant kokteilius.
Nealkoholiniai kokteiliai tampa vis populiaresni. Jie – ne tik paprastas sulčių mišinys, bet ir aromatų, natūralių skonių žaismas, kuris leidžia mėgautis neatsisakant kokteilių kultūros. Kadangi juose nėra alkoholio, tai puikus pasirinkimas kiekvienam, siekiančiam sveikesnių alternatyvų.
Ką svarbu prisiminti
- Neturite citrinų? Naudokite obuolių actą – jis puikiai atstoja rūgštį ir suteikia sodresnį skonį.
- Galite eksperimentuoti su žolelėmis pagal skonį, skirtingais vaisių sultimis ar tonikais.
- Nealkoholiniai kokteiliai – puikus būdas sumažinti alkoholio suvartojimą ir pasimėgauti sveikesniu pavasarišku gėrimu.











