Ieškote naujo būdo, kaip atgaivinti vakarienės meniu ar netikėtai pakeisti tradicinį takų vakarą? Turkijos ir moliūgų troškinys – spalvingas, aromatingas ir sotus pasirinkimas, kuris maloniai nustebins šeimą bet kurią savaitės dieną. Šis patiekalas ne tik džiugina skoniu, bet ir praturtintas skaidulomis, tad puikiai tiks ieškantiems sveikesnių sprendimų visus metus.
Ingredientai ir skonių deriniai
- 2 šaukštai (30 ml) augalinio aliejaus (padalyta)
- 1 puodelis (160 g) smulkintų svogūnų
- 1 puodelis (149 g) pjaustytų paprikų (tinka bet kuri spalva)
- 1 smulkintas jalapeno pipiras (nebūtina)
- 3 skiltelės susmulkinto česnako
- 450 g maltos kalakutienos
- 429 ml (14,5 oz.) konservuotų pjaustytų pomidorų
- 429 ml (14,5 oz.) moliūgų tyrės
- 429 ml (14,5 oz.) baltųjų cannellini pupelių (nupilti ir nuplauti)
- 1,5 šaukšto (12 g) aitriosios paprikos miltelių (gali būti įvairių rūšių, pvz. meksikietiški ar chipotle)
- 1 arbatinis šaukštelis (2,1 g) kmynų
- 1/2 arbatinio šaukštelio (1,2 g) maltų juodųjų pipirų
- Druska pagal skonį
- 1/4–1/2 arbatinio šaukštelio (0,45–0,9 g) kajeno pipirų (nebūtina)
- 1/2 puodelio (40 g) tarkuoto sūrio (pvz., čederio ar Colby) – patiekiant
- 1/2 puodelio (119 ml) grietinės arba graikiško jogurto – patiekiant
- Paruoštos petražolės arba kalendros – patiekiant
- Traškintų tortilijų traškučių – patiekiant
Gaminimo eiga žingsnis po žingsnio
Vidutinio dydžio puode įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus ant vidutinės kaitros. Į puodą sudėkite svogūnus, paprikas ir (jei norite šiek tiek aštrumo) jalapeno. Kepkite, kol daržovės suminkštės, vis pamaišydami. Tuomet sudėkite smulkintą česnaką ir dar trumpai pakepinkite – užteks vienos minutės. Perkelkite šių daržovių mišinį į dubenį ir tuščią puodą palikite ant viryklės.
Supilkite likusį aliejaus kiekį. Sudėkite maltą kalakutieną ir kepkite maždaug 10 minučių arba kol mėsa taps tolygiai apskrudusi. Jei reikia, nupilkite riebalų perteklių.
Į puodą grąžinkite anksčiau keptas daržoves ir kalakutieną. Sudėkite pjaustytus pomidorus, moliūgų tyrę ir nuplautas pupeles. Pagardinkite aitriosios paprikos milteliais, kmynais, juodaisiais pipirais, druska ir, jei norite, truputėliu kajeno pipiro aštrumo. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir palikite troškintis apie 30 minučių.
Kaip patiekti
Supilstykite troškinį į dubenėlius. Apibarstykite tarkuotu sūriu, uždėkite šaukštą grietinės arba graikiško jogurto, paskaninkite šviežiomis žolelėmis ir pabarstykite traškiomis tortilijų trupinėlėmis. Skanaus!