Neseniai iškelta uogienių ir kitų naminių ruošinių tema sukėlė tikrą visuomenės susidomėjimą. Na, o jei taip, tai ir toliau džiaugiamės galėdami kalbėti apie savo eksperimentus ir atradimus konfiture-džemas-uogienė kryptimi. Taigi, šiandien tai bus obuolių ir svarainių uogienė. Bet ne paprasti, o su cinamonu ir aguonomis. Neįprastas tiek išvaizda, tiek skoniu, gali nustebinti net išrankiausią ragautoją.
Obuolių uogienės su svarainiais ir aguonomis receptas
Ingridientai:
- Svarainiai – 300 g.
- Obuoliai – 940 g.
- Cukrus – 360 g.
- Aguonos -1,5 a.š.
- Cinamonas – 2 lazdelės
- Paruošimo laikas: 1 valanda (išankstinis vaisių užpilimas) + 35 minutės (virti)
- Kiekis: 900 ml. uogienė
Kaip apsigaminti obuolių uogienę su svarainiais ir aguonomis
Pradėkime virti:
- Svarainius ir obuolius nulupkite ir išimkite šerdį.
- Nuluptus vaisius supjaustome nedideliais kubeliais ir dedame į puodą, kuriame virsime uogienę.
- Įdėkite cinamono lazdeles (patartina dėti į patį susmulkintų vaisių gilumą) ir suberkite cukrų.
- Palikite kambario temperatūroje 1 valandai, kad obuoliai ir svarainiai duotų sulčių.
- Keptuvę perkelkite ant ugnies ir kepkite ant vidutinės ugnies be dangčio pusvalandį, retkarčiais pamaišydami ir nugriebdami putas.
- Iš uogienės išimkite cinamono lazdeles ir suberkite aguonas. Virkite dar 5-7 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
- Paruoštą uogienę atvėsinkite ir supilkite į švarius stiklainius. Laikyti tamsioje vietoje kambario temperatūroje, šio preparato nereikia šaldyti.