Žali kokteiliai dažnai kelia abejonių, tačiau šis receptas įrodys, kad žalios daržovės gali būti ir skanios, ir lengvai įtraukiamos į kasdienybę. Paprastas procesas, neįtikėtinas skonis ir daugybė būdų pritaikyti receptą pagal savo poreikius – tai pasirinkimas tiems, kurie nori sveiko užkandžio ar lengvo valgio.
Žalio kokteilio pagrindas
Tai universalus receptas – vos keli žingsniai ir ingredientus galite derinti pagal save. Nuostabiai tinka pusryčiams, popietės užkandžiui ar po treniruotės.
- 1 šaldytas bananas
- 1 puodelis (30 g) špinatų (šviežių arba šaldytų, atitirpinus nuspauskite skysčio perteklių, jei naudojate šaldytus)
- 2 kaušeliai kolageno arba augalinio baltyminio miltelių
- 1 valgomasis šaukštas (7 g) maltų linų sėmenų
- 1 valgomasis šaukštas (15 ml) žemės riešutų sviesto (galite naudoti migdolų ar saulėgrąžų sėklų sviestą)
- 1 puodelis (237 ml) migdolų pieno arba kito mėgstamo augalinio ar gyvūninio pieno
- Pjaustyti migdolai papuošimui
Kaip pasigaminti žalią kokteilį
Visus ingredientus sudėkite į galingą kokteilinę. Plakite iki vientisos, kreminės konsistencijos. Jeigu kokteilis atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau pieno ar vandens.
Supilkite į mėgstamą stiklinę, papuoškite pjaustytais migdolais ir mėgaukitės!
Kaip pritaikyti pagal save
- Vietoj vanilinio baltyminio kokteilio galima rinktis šokoladinį skonį arba neutralius baltymus.
- Linų sėmenis galima keisti maltais chia sėklomis.
- Jeigu nemėgstate žemės riešutų sviesto, tinka migdolų arba saulėgrąžų sėklų sviestas.
Gaminant šį kokteilį, lengva derinti ingredientus pagal savo skonį ir turimus produktus, tad galite drąsiai eksperimentuoti. Mėgaukitės natūraliu žalių daržovių gardumu ir atraskite, kaip paprasta pridėti daugiau naudingų medžiagų prie savo kasdienės mitybos!