Diabetas tikrai nereiškia, kad turite pamiršti visus savo mėgstamus skonius. Svarbiausia – išmokti rinktis naudingesnius maisto produktus. Smoothie, kuriame dera vaisiai ir daržovės, yra puikus būdas papildyti mitybą reikalingomis medžiagomis ir nepakenkti sveikatai.
Naudingi pasirinkimai energijai ir stabilumui
Jei aktualu palaikyti subalansuotą cukraus kiekį kraujyje, nesukeliant jo šuolių, didelę naudą teikia gėrimai, gausūs skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų. Tokie smoothie puikiai tinka dienai pradėti ar kaip užkandis bet kuriuo metu, kai norite energijos, tačiau siekiate išvengti staigių apetito ir gliukozės pokyčių.
Penki smoothie variantai diabetui palankesnei mitybai
Mėlynių ir citrusinių vaisių energijos bomba
Derinant mėlynes ir apelsinus, galima mėgautis saldumu ir gausa naudingų medžiagų, o cukraus kiekio šuoliai išlieka nežymūs. Tokie smoothie ne tik aprūpina antioksidantais, bet ir padeda palaikyti imunitetą.
Žaliasis smoothie su špinatais, agurku ir ananasu
Šio veganiško smoothie pagrindą sudaro špinatai bei agurkas – jie suteikia daug ląstelienos, padedančios palaikyti tolygius gliukozės rodiklius. Ananasas suteikia natūralaus saldumo, tačiau bendrame derinyje cukraus kiekio šuolių išvengiama.
Braškių ir českeiko skonio kremiškas smoothie
Braškių smoothie, praturtintas anakardžiais, pasižymi net 15 gramų baltymų vienoje porcijoje – toks kiekis lemia ilgesnį sotumo jausmą. Kad gėrimas būtų saldus, tačiau neišaugtų glikeminis indeksas, papildomai dedamos datulės.
Morkų ir imbiero gėrimas tonusui
Morkų bei imbiero smoothie turi apie 10 gramų baltymų, tačiau kalorijų kiekis išlieka nedidelis – apie 366 vienoje porcijoje. Vaisių natūralus saldumas užtikrina puikų skonį be papildomo cukraus.
Ląstelienos gausa: skaidulinis smoothie
Brokoliai, avokadas, bananai ir avietės sukuria itin sočią ir maistingą kombinaciją. Tokios sudėtinės dalys ne tik aprūpina organizmą skaidulomis ir antioksidantais, bet ir padeda kovoti su uždegiminiais procesais.
Kodėl verta rinktis smoothie su naudingomis medžiagomis?
Sujungus daug skaidulų, baltymų bei naudingų riebalų turinčius vaisius ir daržoves, gaunamas subalansuotas užkandis ar net mažas patiekalas, kuris padeda išlaikyti tolygų energijos lygį be insulinų šuolių rizikos.
Naudojant natūralius ir pilnaverčius ingredientus, smoothie tampa ne tik skanūs, bet ir tinka įtraukti į subalansuotą, diabetui palankią mitybą.