Nors laikantis mėsėdžio dietos daugelio aštrių padažų reikia vengti, kai kurios rūšys gali tikti, jei jose nėra pridėtinio cukraus ar kitų angliavandenių.
Kokius aštrius padažus pasirinkti
Ši mityba įtraukia tik mėsos ir gyvūninių produktų vartojimą, tad daugelis įprastų padažų, ypač pagaminti pramoniniu būdu, iškart atkrenta. Dažniausiai jie turi cukraus, konservantų ar kitų augalinių priedų, kurių rekomenduojama vengti.
Pavyzdžiui, vos viename arbatiniame šaukštelyje populiaraus Sriracha padažo gali būti apie 1 gramą cukraus, o valgomasis šaukštas kai kurių kitų aštrių padažų – net 7 gramus cukraus. Dėl šios priežasties daugelis rūšininkų (carnivore) vengia pramoninių pagardų.
Kaip pasirinkti tinkamus pagardus
Norint išvengti papildomų angliavandenių, svarbu atidžiai perskaityti maistingumo informaciją ant etikečių. Kartais galima rasti padažų, kurie yra pagaminti be cukraus ir konservantų, arba tiesiog pasigaminti savus iš bazinių, gyvūninės kilmės produktų.
- Naminis majonezas, gaminamas be pridėtinio cukraus
- Garstyčios be saldiklių
- Naminis ranch arba tartar padažas
- Druska ir pipirai
- Minimaliai naudojami prieskoniai ar žolelės
Kokių padažų vertėtų vengti
Mėsėdžio dieta griežtai riboja viską, kas turi papildomo cukraus ar kitų augalinių ingredientų. Tai reiškia, kad reikėtų vengti:
- Kečupo
- Barbekiu padažo
- Soy padažo
- Klevų sirupo ar medaus
- Tūkstančio salų padažo
- Saldžiųjų relishes
Jei vis tik norite įtraukti pagardų, geriau juos pasigaminti patiems arba pasirinkti parduotuvėse esančius be cukraus ir angliavandenių. Tokiu būdu pavyks išlaikyti dietos principus ir skonio įvairovę.