Aromasinas

Aromasinas

Kas yra Aromasinas? Aromasin) sumažina estrogenų kiekį moterims po menopauzės, o tai gali sulėtinti tam tikrų krūties navikų, kuriems organizme augti reikia estrogenų, augimą. Aromasin vartojamas ankstyvam ir pažengusiam krūties vėžiui gydyti moterims po menopauzės. Ankstyvas krūties vėžys yra vėžys, kuris nėra išplitęs už krūties ribų. Išplitęs krūties vėžys yra vėžys, išplitęs į kitas kūno dalis. Aromasin kartais skiriamas po to, kai vartojote tamoksifeną 2 ar 3 metus arba jei tamoksifenas neveikė arba nustojo veikti.

Įspėjimai

Neturėtumėte vartoti Aromasin, jei esate alergiškas eksemestanui, neprasidėjote menopauzės arba esate nėščia arba galite pastoti. Nevartokite Aromasin, jei esate nėščia. Tai gali pakenkti negimusiam kūdikiui. Prieš vartodami šį vaistą, pasakykite gydytojui, jei sergate kepenų ar inkstų liga arba jei menopauzė dar nepasibaigė ir vis dar vyksta mėnesinės. Reguliariai naudokite Aromasin, kad gautumėte didžiausią naudą. Išsipildykite receptą prieš visiškai pasibaigus vaistui. Jums gali tekti vartoti šį vaistą iki 5 metų. Laikykitės gydytojo nurodymų. Šis vaistas gali neveikti taip gerai, jei jį vartojate kartu su hormonų pakaitalu.

Prieš pradėdami vartoti šį vaistą

Aromasin vartoti negalima, jei esate alergiškas eksemestanui arba jeigu:

  • esate nėščia arba galite pastoti; arba
  • Jums dar nepasibaigė menopauzė ir vis dar yra mėnesinės.

Kai kurių vaistų negalima vartoti kartu su Aromasin. Gydytojas gali pakeisti gydymo planą, jei taip pat vartojate vaistus, kurių sudėtyje yra estrogenų, pavyzdžiui:

  • kontraceptines tabletes, pleistrus, injekcijas ar implantus; arba
  • pakaitinė hormonų terapija.

Kad įsitikintumėte, jog Aromasin yra saugus, pasakykite gydytojui, jei kada nors buvo:

  • kepenų ar inkstų liga; arba
  • jeigu vis dar yra mėnesinės.

Eksemestanas gali sumažinti kaulų mineralų tankį, todėl gali padidėti osteoporozės išsivystymo rizika. Pasitarkite su gydytoju apie individualią kaulų retėjimo riziką. Šis vaistas skirtas tik moterims, kurios nebegali pastoti. Eksemestanas gali pakenkti negimusiam kūdikiui. Nevartokite šio vaisto, jei esate nėščia arba galite pastoti. Prieš pradedant gydymą gali tekti turėti neigiamą nėštumo testą. Jei nesate menopauzės, naudokite veiksmingą kontracepciją, kad išvengtumėte nėštumo, kol vartojate Aromasin ir mažiausiai 1 mėnesį po paskutinės dozės. Nedelsdami pasakykite gydytojui, jei pastojote. Šis vaistas gali turėti įtakos vaisingumui (gebėjimui turėti vaikų). Tačiau Jei jums dar nėra menopauzės, vis tiek turėtumėte naudoti kontraceptines priemones, kad išvengtumėte nėštumo, nes egzemestanas gali pakenkti negimusiam kūdikiui. Vartojant šį vaistą ir 1 mėnesį po paskutinės dozės žindyti negalima.

Aromasin įspėjimai apie nėštumą ir žindymą (daugiau informacijos)

Kaip vartoti Aromasin?

Aromasin vartokite tiksliai taip, kaip nurodė gydytojas. Vykdykite visas recepto etiketėje pateiktas instrukcijas ir perskaitykite visus vaistų vadovus arba instrukcijų lapus. Aromasin paprastai vartojamas vieną kartą per dieną po valgio. Stenkitės vartoti vaistą kiekvieną dieną tuo pačiu metu. Jums reikės dažnai atlikti medicininius tyrimus. Gydytojas gali papildomai vartoti vitamino D, kol vartojate Aromasin. Vartokite tik tiek vitamino D, kiek nurodė gydytojas. Reguliariai naudokite Aromasin, kad gautumėte didžiausią naudą. Jums gali tekti vartoti šį vaistą iki 5 metų. Laikyti originalioje pakuotėje kambario temperatūroje nuo drėgmės ir karščio.

Informacija apie dozavimą

Įprasta suaugusiųjų dozė krūties vėžiui gydyti: 25 mg per burną vieną kartą per parą komentaras: – Šį vaistą reikia vartoti po valgio. Naudoja: – Adjuvantinis moterų po menopauzės, sergančių estrogenų receptorių teigiamu ankstyvuoju krūties vėžiu, gydymas, kurie nuo dvejų iki trejų metų buvo gydomi tamoksifenu ir yra pakeičiami į eksemestaną, kad būtų baigta iš viso penkerius metus iš eilės adjuvantinė hormonų terapija. – Pažengusio krūties vėžio gydymas moterims po menopauzės, kurių liga progresavo po gydymo tamoksifenu.

Išsami Aromasin dozavimo informacija

Kas atsitiks, jei praleisiu dozę?

Išgerkite vaistą kuo greičiau, bet praleiskite praleistą dozę, jei jau beveik laikas vartoti kitą dozę. Nevartokite dviejų dozių vienu metu. Išsipildykite receptą prieš visiškai pasibaigus vaistui.

Kas atsitiks, jei perdozuosiu?

Kreipkitės į greitąją medicinos pagalbą arba skambinkite Poison Help linija 1-800-222-1222.

Ko vengti

Laikykitės gydytojo nurodymų dėl bet kokių maisto, gėrimų ar veiklos apribojimų.

Aromasin šalutinis poveikis

Gaukite skubios medicinos pagalbos, jei turite alerginės reakcijos į Aromasin požymių: dilgėlinė; sunkus kvėpavimas; veido, lūpų, liežuvio ar gerklės patinimas. Nedelsdami kreipkitės į gydytoją, jei turite:

  • krūtinės skausmas ar spaudimas;
  • naujas arba neįprastas kaulų skausmas;
  • rankų ar kojų patinimas;
  • dusulio pojūtis, net ir esant nedideliam krūviui; arba
  • kraujo krešulio požymių – staigus tirpimas ar silpnumas, regėjimo ar kalbos sutrikimai, rankos ar kojos patinimas arba paraudimas.

Dažnas Aromasin šalutinis poveikis gali būti:

  • karščio bangos;
  • galvos skausmas, nuovargis;
  • sąnarių skausmas;
  • pykinimas;
  • padidėjęs apetitas;
  • miego sutrikimai (nemiga); arba
  • padidėjęs prakaitavimas.

Kokie kiti vaistai paveiks Aromasin?

Kai pradedate arba nustojate vartoti Aromasin, gydytojui gali tekti koreguoti kitų reguliariai vartojamų vaistų dozes. Daugelis vaistų gali sąveikauti su eksemestanu, o kai kurių vaistų negalima vartoti tuo pačiu metu. Pasakykite gydytojui apie visus šiuo metu vartojamus vaistus ir bet kokius vaistus, kuriuos pradedate arba nustojate vartoti. Tai apima receptinius ir nereceptinius vaistus, vitaminus ir vaistažoles. Čia išvardytos ne visos galimos sąveikos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI